Home / POINT OF U / Editors' view / ‘H Διακήρυξη του σύγχρονου Άνδρα’. Του Αναστάση Μαρασλή

‘H Διακήρυξη του σύγχρονου Άνδρα’. Του Αναστάση Μαρασλή

Συγγραφέα του Best Seller ‘λύκος ή πρόβατο;’


‘H Διακήρυξη του σύγχρονου Άνδρα’. Του Αναστάση Μαρασλή

 1. Απορρίπτουμε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς ότι τα Αρσενικά είναι χρήσιμα μόνο για αναπαραγωγή. Τα χαρίσματα των ανδρών είναι μοναδικά και διαφορετικά από αυτά των γυναικών – είναι εξ ίσου απαραίτητα και χρήσιμα – ιδιαίτερα όταν συνδυάζονται με τα χαρίσματα των γυναικών μέσα από μια αγαστή συνεργασία, ή μέσα απ’ το συναίσθημα του έρωτα και την αγάπη – τότε είναι που το ανθρώπινο ον αγγίζει την έμφυτη τελειότητά του –

Χωρίς τα χαρίσματα των ανδρών και την αρσενική ενέργεια η κοινωνία μας θα ήταν φτωχότερη.

 1. Απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια εξημέρωσής μας και υποταγής μας σε οικόσιτα πειθήνια, άβουλα, φοβισμένα όντα, όπως κάθε προσπάθεια χειραγώγησής μας μέσω της δημιουργίας ενοχών, για την τόλμη μας, την έμφυτη περιπετειώδη μας φύση, τη γενναιότητά μας, την επιθετικότητά μας στα παιχνίδια, στον έρωτα και στις επιχειρήσεις, ή για τα γεννητικά μας όργανα και την έμφυτη κατακτητική μας δύναμη. Οι άνδρες είμαστε εξερευνητές του αγνώστου και επιδιώκουμε να επεκτείνουμε τα όριά μας φτάνοντας – διεισδύοντας σε περιοχές που βρίσκονται έξω από τα γνωστά όρια της ασφάλειάς μας, γιατί έτσι μόνο αισθανόμαστε ζωντανοί και ότι προοδεύουμε. Είμαστε θηρευτές, ενεργητικοί και επιδιώκουμε να είμαστε αποτελεσματικοί σε ότι κάνουμε. Η κατάκτηση νέων εδαφών είναι στη φύση μας, αλλά πάντα επιστρέφουμε σοφότεροι, πλουσιότεροι, ωριμότεροι με τη συγκομιδή των εμπειριών των νέων ανακαλύψεών μας, χωρίς να ζητάμε την άδεια ή να απολογούμαστε.

 1. Απορρίπτουμε την παράλογη, παρεκλιτική σκέψη ότι το γένος, και το ανδρικό φύλο πρέπει να απαλειφθεί ή ακόμα και να εξουδετερωθεί. Είμαστε άνδρες και υποστηρίζουμε την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών όσο αφορά την αξία τους, αλλά και τη διαφορετικότητά τους. Αρνούμαστε κάθε επίκριση για αδικήματα και εγκλήματα άλλων ανδρών, όχι από εγωισμό αλλά χάριν των παιδιών μας και των γυναικών-συντρόφων μας, αλλά και όλης της ανθρωπότητας της οποίας η ευτυχία και η ευημερία εξαρτάται από το σθένος αποενοχοποιημένων ανδρών.

 1. Απορρίπτουμε την θυματοποίηση, την αδυναμία, την αβουλία και την υποτακτικότητα. Είμαστε τόσο δυνατοί όσο εμείς θέλουμε και, επιλέγουμε τη δύναμη από την αδυναμία ως δική μας υπόθεση, έχοντας την αποκλειστική υπευθυνότητα της επιλογής, κάθε στιγμή. Έχουμε τον έλεγχο του εαυτού μας παραμένοντας συνειδητοί στον παρόντα χρόνο, εδώ και τώρα και παίρνουμε πρωτοβουλίες μπαίνοντας σε δημιουργικές δράσεις. Κάνοντας, επεκτεινόμαστε και έχουμε αυτό που επιθυμούμε. Η προσπάθεια με πρόθεση είναι προτιμότερη από την απάθεια και την παθητικότητα.

 1. Απορρίπτουμε κάθε ανηθικότητα, ασυνέπεια, προδοσία τρίτων και την αυτοϋπονόμευση των θέσεών μας, των αξιών μας, της οικογένειάς μας, των φίλων μας, της συντρόφου μας, των συμμάχων μας, του δήμου μας και της κοινωνίας μας – της οποίας είμαστε μέλη – και με την έμφυτη αρσενική μας δύναμη αυτό-πειθαρχούμε και ενδυναμώνουμε το γενναίο και δυναμικό χαρακτήρα μας, απορρίπτοντας την χειραγωγούμενη, επίπλαστη, ευμετάβλητη και εγωκεντρική προσωπικότητά μας.

 1. Απορρίπτουμε κάθε απόπειρα εκφοβισμού, ελέγχου μέσω του φόβου με σκοπό να υφαρπάξουν τη δύναμή μας, τους κόπους των προσπαθειών μας, να εκβιάσουν την αγάπη μας ή τον έρωτά μας, το χρόνο μας, τα επιτεύγματά μας, τα κεκτημένα μας οδηγώντας μας στην απάθεια και τη θυματοποίηση. Απορρίπτουμε να δώσουμε περισσότερα από όσα επιλέγουμε να δώσουμε, όταν και όποτε εμείς επιλέξουμε. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να έχει εξουσία επάνω μας εκτός από όση εξουσία εμείς επιλέγουμε να του παραχωρήσουμε. Δεν υποκύπτουμε σε εκφοβισμούς και απειλές που στόχο έχουν να μας θυματοποιήσουν και να μας αποδυναμώσουν ηθικά, πνευματικά και, σωματικά, για να μείνουμε αδρανείς και ακίνδυνοι.

 1. Απορρίπτουμε κάθε προσομοίωση, ομοιομορφία, ομογενοποίηση, μαζοποίηση, τα ψέματα, τα μυστικά, την παραχάραξη της αλήθειας και την ένταξη σε στατιστικά μοντέλα καταναλωτών ή κάθε προσκόλληση σε κάθε τι εφήμερο και περαστικό.

 1. Απορρίπτουμε την ανικανότητα, την ηλιθιότητα, τη μετριότητα, την ευτέλεια, κάθε τι το παράλογο, το ανήθικο, το ψεύτικο, και ψάχνουμε για διαφορές και συνέργειες ενισχύοντας και επιβραβεύοντας τους ικανούς, τους ταλαντούχους, τους ηθικούς, τους ακέραιους, τους φιλαλήθεις και συμμαχούμε με αυτούς που διαθέτουν τα ανωτέρω πνευματικά και ηθικά χαρακτηριστικά. Δεν ασκούμε τη δύναμή μας επάνω στους αδυνάτους, πνευματικά ή σωματικά.

 1. Απορρίπτουμε το χύμα και το δήθεν, υποστηρίζουμε την ελευθερία μεταξύ ορίων και όχι μέσα από την ασυδοσία, την σπατάλη ενέργειας, χρόνου, ή την απληστία για την ικανοποίηση των έξεων, των αισθήσεων και του επίπλαστου εφήμερου ΕΓΩΙΚΟΥ ΕΑΥΤΟΥ.

 1. Απορρίπτουμε την αγένεια, την υποτιμητική συμπεριφορά, την κακοήθεια και την επίκριση. Επιδιώκουμε την συμμαχία με άτομα που αναγνωρίζουν τη διαφορετικότητά μας, την αξία μας, τις θέσεις μας και τις ιδέες μας –κι ας μην συμφωνούν απόλυτα με αυτές – εφ’ όσον μοιράζονται μαζί μας τις ίδιες αξίες- αρχές.

‘H Διακήρυξη του σύγχρονου Άνδρα’

Από τον Αναστάση Μαρασλή

Συγγραφέα και Εκδότη

www.anastasismaraslis.com

[email protected]

Comments

comments

About Αναστάσης Α. Μαρασλής

Ο Αναστάσης Α. Μαρασλής είναι συγγραφέας και επιχειρηματίας ναυτιλιακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών, με πολλές διακρίσεις και αναφορές του ονόματός του στις ημερήσιες ναυτιλιακές εφημερίδες «Lloyd’s List» του Λονδίνου και «Trade Winds» της Νορβηγίας. Άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευτεί στη «Ναυτεμπορική», στο «Βήμα», στο περιοδικό «Ναυς», στο «Independent Investors News» των Η.Π.Α. και στο «The Baltic Exchange Magazine» του Λονδίνου. Διετέλεσε επίσης ανταποκριτής των Lloyd’s στην Ελλάδα επί οκτώ χρόνια. Έχει παρουσιαστεί από τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια NET, ΑΝΤ1, ALPHA, ALTER, EXTRA, STAR και το ραδιόφωνο του ANT1 με αφορμή τα πολυσυζητημένα βιβλία του . Το βιβλίο του «Λύκος ή Πρόβατο;» εκδόθηκε για πρώτη φορά από τις εκδόσεις Λιβάνη το 2006. Γρήγορα ξεχώρισε και καταχωρήθηκε από τη μηνιαία επιθεώρηση του περιοδικού «Διαβάζω» ως ένα από τα δέκα πρώτα σε πωλήσεις βιβλία - μεταξύ 148 νέων τίτλων - και λόγω συνεχούς και επίμονης ζήτησης επανεκδόθηκε και επανακυκλοφορεί από το Φεβρουάριο του 2016. Το 2011 εκδόθηκε το βιβλίο του «Η σιωπή των ανδρών» από τις εκδόσεις Ανατολικός, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και διατίθεται ακόμα από τα βιβλιοπωλεία IANOS. Το έντονο ενδιαφέρον του για την παρατήρηση και την έρευνα σοβαρών κοινωνικών φαινομένων και μοντέλων συμπεριφοράς που απομακρύνουν τον άνθρωπο από την κατάσταση της ικανοποίησης και της ευτυχίας, τον παρακινεί στο γράψιμο βιβλίων που προσθέτουν αξία στο αναγνωστικό του κοινό. Το χαρακτηριστικό συγγραφικό του στιλ ξεχωρίζει για την αμεσότητά του και την προφανή μελέτη της ανθρώπινης σκέψης και των μοντέλων συμπεριφοράς. Το μυθιστόρημα «Ο κύκλος του πάθους» περιέχει αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία και γράφτηκε με την πρόθεση να μεταδώσει στον αναγνώστη τις επιγνώσεις του συγγραφέα μέσα από ένα περιπετειώδες ταξίδι αυτοανακάλυψης. Εραστής της προόδου, φιλοσοφεί και καταγράφει τις σκέψεις του από τα εφηβικά του χρόνια. Του αρέσει το διάβασμα, η μαγειρική, τα σπορ, οι τέχνες και τα ταξίδια. Γοητεύεται από τις ομορφιές της φύσης και το θαύμα της ζωής . Μιλάει αγγλικά και ιταλικά. Ζει με τη σύζυγό του, Σαπφώ, και τα δυο παιδιά τους σε ένα νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο του 1908, στη Μαρίνα Ζέας, στον Πειραιά. Έχει ακόμα μια κόρη από παλιότερη ερωτική του σχέση με γνωστή ηθοποιό η οποία έχει την επιμέλειά της. www.anastasismaraslis.com
x

Check Also

‘Ο αέναος κύκλος των επαναλήψεων και των παθών” – Αναστάσης Μαρασλής

«Το να μην μπορείς να ζήσεις παρά μόνο μια ζωή, είναι σαν ...

‘ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ’ – Αναστάσης Μαρασλής

Η δύναμη επιδιώκει την αντιπαλότητα για να αντιλαμβάνεται τον εαυτό της Η ...