Home / POINT OF U / #Snake_Snacks by Roberto Colubra / #SNAKE_STYLE by Roberto Colubra: Το διαχρονικό blazer jacket με έξυπνες λεπτομέρειες

#SNAKE_STYLE by Roberto Colubra: Το διαχρονικό blazer jacket με έξυπνες λεπτομέρειες

#SNAKE_STYLE by Roberto Colubra: Το διαχρονικό blazer jacket με έξυπνες λεπτομέρειες

#SNAKE_STYLE by Roberto Colubra: Το διαχρονικό blazer jacket με έξυπνες λεπτομέρειες

Σας άφησα πολύ καιρό χωρίς #snake_style.

Έτυχε και δεν πέτυχε, αλλά το μάτι μου ψάχνει καθημερινά μέσα στα πιντερέστια και τα ινσταγκράμια για να βρει την καλή γκουρμεδιά, sartorially speaking.

Μόλις πέτυχα τον κύριο αριστερά γυάλισε το μάτι μου. Ούτε παραγγελία να τον είχα κάνει.

Αναλύω πάραυτα.

Slim fit navy double breasted blazer. Στα Αγγλικά θα το περιέγραφα “Σταυροκουμπωτό μπλε σακκάκι μπλέιζερ σε στενή φόρμα”. Κατανοητός;

Πανταλόνι chino, χρώματος ιβουάρ για να δώσει έναν σπορ αέρα στο Σαββατοκύριακο σας.

Φτάσαμε τώρα στο υποκάμισο, το οποίο κάνει τη διαφορά.

Εδώ θα κάνω μια παρένθεση. Αν δεν θέλετε να μοιάζετε σαν λεχρίτης ξεγραβάτωτος, μην φορέσετε ποτέ μονόχρωμο υποκάμισο χωρίς λαιμοδέτη. Επίσης μην τολμήσετε ποτέ να φορέσετε μονόχρωμο κουστούμι χωρίς γραβάτα (λαιμοδέτη ντε, που έλεγαν οι παλιότεροι). Έχουν πονέσει τα ματάκια μας με αυτά που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Η πλάκα είναι ότι αυτή η μόδα, ο Θεός να την κάνει μόδα, δεν είναι αποκλειστικότητα των εγχωρίων πατσαβουροπολιτικών. Παρατηρώ παρόμοιες ανέμπνευστες γελοιότητες και στο διεθνές στερέωμα.

Πίσω στο θέμα μας.

Ο κύριος της φωτογραφίας διάλεξε ένα ριγέ υποκάμισο (blue butcher stripe λέγεται αυτό που βλέπετε) με δίκουμπες κοφτές μανσέτες. Αν θα τις αφήσετε και εσείς ξεκούμπωτες είναι στην διακριτική σας ευχέρεια. Προσωπικά δεν μου πολυαρέσει, αλλά ορισμένοι δανδήδες καταφέρνουν να το τολμήσουν χωρίς να γίνοντια γελοίοι.

Ερχόμαστε τώρα στο τρυκ που κάνει όλη τη διαφορά. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Όταν παραγγέλνετε το υποκάμισο σας, ζητήστε να σας φτιάξουν και μια ή δυο ποσέτ από το ίδιο ύφασμα, για να τις φορέσετε όταν θα αφήσετε τις γραβάτες στο σπίτι. Τι ερώτηση είναι αυτή που άκουσα; Προφανώς τα υποκάμισα τα παραγγέλνετε στα μέτρα σας. Αν όχι, παρακαλώ συμμορφωθείτε. Αν δεν συμμορφωθείτε, αδίκως προσπαθώ να σας διδάξω στυλ.

Όλα κατανοητά; Ωραία!

Υποδήματα τώρα.

Δεν παύω ποτέ να τονίζω ότι αυτό που φοράτε στα πόδια σας, μπορεί να απογειώσει ή να καταστρέψει την εμφάνιση σας. Εκείνη η αλογομούρα, στην γνωστή Αμερικάνικη σαχλοσειρά, είχε δίκιο σε ένα πράγμα: “Το παπούτσι δεν λέει ποτέ ψέμματα”. Το ξεκαθαρίσαμε και αυτό. Πάμε παρακάτω.

Όλα όσα βλέπουμε λοιπόν να φορά ο κύριος της φωτογραφίας, πρέπει απαραίτητα να συμπληρωθούν από ένα ωραίο ζευγάρι παπούτσια.

Σας έχω δυο επιλογές.

Δετά suede wingtip brogues σε ένα εξαιρετικό χρώμα “snuff camel” ή wingtip monkstrap σε εντυπωσιακό “Chestnut antique brown”.

Προσθέστε ένα ζευγάρι κάλτσες σε σκούρο μπλε, ζώνη απαραίτητα από το ίδιο δέρμα και χρώμα με τα υποδήματα και αφήστε ελέυθερη την προσωπικότητα σας να σαγηνεύσει τα πλήθη.

Σας ασπάζομαι ποικιλοτρόπως
Φίδης

 

Comments

comments

About Roberto Colubra

Εξ Αθηνών ορμώμενος και λίαν περιζήτητος για το δέρμα του. Γράφει ιστορίες από κουτσομπολιά που έζησε, για να σας κρατάνε συντροφιά, σαν το δηλητήριο της γνώσης. Αν πάθετε κολούμπρα από όσα διαβάζετε, μην ανησυχείτε. Προσφέρουμε απλόχερα και το κατάλληλο αντίδοτο, δωρεάν και ως εκ τούτου πανάκριβο.
x

Check Also

#snake_poison by Roberto Colubra: Ακούγεται απλό, αλλά το πραγματικό μυστικό είναι καλά κρυμμένο.

#snake_poison by Roberto Colubra: Ακούγεται απλό, αλλά το πραγματικό μυστικό είναι καλά κρυμμένο.

#snake_poison by Roberto Colubra: Ακούγεται απλό, αλλά το πραγματικό μυστικό είναι καλά ...

#snake_snack by Roberto Colubra: Σήμερα είναι μια μέρα δύσκολη, με χάπια θα τη βγάλω!

#snake_snack by Roberto Colubra: Σήμερα είναι μια μέρα δύσκολη, με χάπια θα τη βγάλω!

Sharing is sexy:      Comments comments